Messuilla mietitytti matkailun tulevaisuus, postimerkki toi aamuöisen jonon | Piha & Luonto

Messuilla mietitytti matkailun tulevaisuus, postimerkki toi aamuöisen jonon

Tiedote  14.04.2019

Tampereen Messujen kevään viimeinen messutapahtumakokonaisuus päättyi juuri Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa, tapahtumissa kävi yhteensä 16 652 messuilijaa. Perjantai alkoi innokkaimmilla jo ani varhain postimerkkijonossa ja 8. kerran jaetun Vuoden Kotimaan Matkailuyritys 2019 -tunnustuksen sai Kemin Matkailu Oy. Lauantaina yli 150 pyöräilijää saapui messuille pyöräkulkueessa ja Maata pitkin matkailu -tapahtumassa puitiin matkailun murrosta ja tulevaisuutta. Upouusi Piha & Koti avitti piha-, puutarha- ja sisustushaaveissa ja Tampere Wine Fest maistatti kansainvälisiä viinejä kymmeniltä eri viinintuottajilta. Näytteilleasettajia tapahtumissa oli 424 ja ensi vuonna Kotimaan Matkailumessut, Piha & Koti ja Keräilyn Maailma järjestetään 17.–19.4.2020.

Kotimaan Matkailumessujen kantavana teemana oli tänä vuonna kestävä matkailu. Perjantaina Reilun matkailun yhdistys kertoi vinkkejä vastuulliseen matkailuun kotimaassa ja Madventuresin seikkailukaksikko Riku Rantala ja Tunna Milonoff kertoivat, miksi tv-sarjan uusin kausi kuvataan Suomessa.

– Ilmastosyiden lisäksi haluamme herätellä suomalaisia siihen, kuinka etuoikeutettuja olemme. Suomi on myös täynnä mielenkiintoisia, tutkimattomia ”heimoja”, joihin tutustumme kaudella tarkemmin. Haastamme kaikki kotimaan reissulupaukseen eli etsimään tänä vuonna Suomesta uuden matkakohteen, maistamaan perinneruokaa ja kokeilemaan jotain sellaista, mitä ei ole ennen kokeillut. Kootaan kokemuksia somessa hashtagin #suomimatkahaaste alle, Riku Rantala kehottaa.

Lauantain Saavu pyörällä -kulkue oli Tampereen Messujen ja Ekokumppanit Oy:n ideoima tempaus, jolla haluttiin kannustaa pyöräliikkumista sekä kestävää matkailua ja kulkueessa messuille saapuikin yli 150 pyöräilijää. Ajankohtaisessa Maata pitkin matkailu -tapahtumassa keskusteltiin 13.4. asiantuntijoiden ja kokemusasiantuntijoiden johdolla matkailun murroksesta ja tulevaisuudesta sekä yleisesti kestävämmästä matkailusta. Avainasemassa maata pitkin matkailun kehittämisessä ovat Matkailun tulevaisuus -panelistien mukaan reilu kilpailuasetelma eri liikennevälineiden välillä, toimiva matkaketju sekä eri liikennevälineiden ja -järjestelmien synkronointi. Tarvetta on palveluille ja sovelluksille, joiden avulla maata pitkin matkanteko ja sen suunnittelu on yhtä vaivatonta kuin lentomatkustaminenkin.
Katso Maata pitkin matkailun ohjelma ja puheenvuorot: www.kotimaanmatkailumessut.fi

Kahdeksannen kerran jaettu Vuoden Kotimaan Matkailuyritys -tunnustus Meri-Lappiin

Tunnustuksen sai Kemin Matkailu Oy, joka tunnetaan erityisesti jäänmurtaja-Samposta sekä LumiLinnasta.

– Kemi on ollut hyvin talvipainotteinen matkailukohde, olemme kuitenkin aktiivisesti jo vuosien ajan yhteistyössä paikallisten ja muiden Lapin matkailuyrittäjien kanssa kehittäneet ympärivuotista matkailua, toteaa Kemin Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Susanna Koutonen.
Lue uutinen: Vuoden Kotimaan Matkailuyritys on Kemin Matkailu Oy

Postimerkkejä jonotettiin jo aamuyöstä – Yli 90 mukin Muumimuki-näyttely oli kävijähitti

Keräilyn maailma -tapahtuman TamCollect-postimerkkinäyttelyssä perjantaina 12.4. julkaistu 500 kappaleen Barkov-postimerkkierä houkutteli innokkaimpia jonottamaan keräilyharvinaisuutta jo kukonlaulun aikaan messutapahtuman avajaispäivänä, merkit myytiin heti aamun tunteina loppuun. Yksi Keräilyn maailman vetonauloista oli myös täydellinen, yli 90 mukista koostuva Muumimuki-kokoelma.

Kuvat ja muu mediamateriaali: www.tampereenmessut.fi (Medialle / Materiaalipankki)

 Tampereen Messut Oy järjesti Piha & Koti-, Keräily- ja Kotimaan Matkailumessut, Maata pitkin matkailu -tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Ekokumppaneiden kanssa, Tampere Wine Fest Timo Jokisen kanssa, Platta-levymessut Marko Tuomisen kanssa ja TamCollect Tampereen Filatelistiseuran kanssa. Kevään 2018 messukokonaisuudessa oli 15 416 kävijää. Ensi vuonna messuillaan 17.–19.4.2020.

Lue 14.4.2019 julkaistu tiedote ePressissä.