Puutarha-messut laajenee piharakentamiseen: Piha & Koti mukana 2019 | Piha & Luonto

Puutarha-messut laajenee piharakentamiseen: Piha & Koti mukana 2019

Tiedote  22.04.2018

Supermessuilla otettiin yhteinen hyppy kesään, kun 15416 puutarhanhoidosta, kotimaanmatkailusta, käsitöistä, designista sekä keräily- ja levyaarteista kiinnostunutta kokoontui Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen, jossa kävijöitä palveli noin 500 näytteilleasettajaa. Seitsemännen kerran jaetun Vuoden Kotimaan Matkailuyritys -tunnustuksen sai Merenkurkun Kalle’s Inn. Perjantaina palkittiin myös Suomen Tilaviini 2018 ja keskustelupaneeleissa puhutti sekä tekstiiliteollisuus että koulujen ja työpaikkojen loma-ajat. Matkailualan ammattilaiset kokoontuivat perjantain Verkostoitumisaamussa. Seuraavan kerran messuillaan 12.–14.4.2019, jolloin tapahtumakokonaisuus uudistuu, kun Puutarhasta kasvaa uudenlainen ja laajempi Piha & Koti -kokonaisuus.

– Ensi vuoden Supermessuille on luvassa uudistuksia, kun Puutarha-messuista ja Asta Rakentajan yhteydessä järjestetystä Sisustus-tapahtumasta luodaan kattavampi Piha & Koti -kokonaisuus, joka vastaa entistä paremmin kävijöidemme tarpeisiin ja toiveisiin kattaen puutarha-, piha- ja parveketeemojen lisäksi myös kodin sisustuksen ja tarvikkeet. Viherloiston lisäksi tuomme siis Supermessut-valikoimaan piharakentamisen esimerkiksi pihan laitteiden ja rakennusten muodossa, kertoo myyntiryhmäpäällikkö Mikael Wänskä Tampereen Messut Oy:stä.

Mukana Supermessut 2019 -kokonaisuudessa ovat myös 11. Kotimaan Matkailumessut ja C-halliin koottava laaja keräilykokonaisuus, johon kuuluvat perinteikkäät Keräily-messut, tämän vuoden uutuus Platta-levymessut ja TamCollect-postimerkkinäyttely.

Vuoden Matkailualan Yritys Kalle’s Inn on uudistunut ja uniikki kotimaan kohde Merenkurkussa

Seitsemännen kerran jaetun Vuoden Kotimaan Matkailuyritys -tunnustuksen perjantaina 20.4. Kotimaan Matkailumessuilla voittanut Kalle’s Inn on kuuluisa paitsi uusista lasiprismoistaan, myös saunoistaan ja ruoastaan. Raadin mukaan Kalle’s Inn on uudistunut lähiaikoina esimerkiksi rakentamalla uniikkeja lasiprismoja, ja heillä on voimakas halu kasvaa ja investoida jatkossakin.

– On todella rohkaisevaa saada tällainen tunnustus varsinkin näin lyhyessä ajassa isojen muutosten jälkeen, kertoo Kalle’s Innin toimitusjohtaja Freddi Skott.
Lue uutinen: Vuoden Kotimaan Matkailuyritys 2018 on Merenkurkun Kalle’s Inn

Suomen Tilaviini palkittiin jo 23. kertaa. Herkullinen, rehevä ja täyteläinen Syysunelma-viini tulee Elimäeltä.
Lue uutinen: Suomen Tilaviini 2018 on Mustila Viinin seurusteluviini Syysunelma

Messuilta tietoa, mitä ei saa mistään muualta – Paneeleissa pöydällä loma-ajat ja tekstiiliteollisuus

Kotimaan Matkailumessujen perjantaiaamupäivä oli tuttuun tapaan pyhitetty matkailualan ammattilaisille Verkostoitumisaamun merkeissä. Aamun aikana ammattilaiset saivat tutustua näytteilleasettajien tarjontaan sekä heille suunnattuun ohjelmaan ennen ovien avaamista muille kävijöille.

– Aktiivisesti näytteilleasettajien kanssa keskustelemalla saa sekä kosolti kontakteja että paljon sellaista tietoa, mitä ei mistään muualta saa, kertoo Raahen kaupungin matkailupäällikkö Hanna-Leena Korhonen.
Lue uutinen: Yhdessä innostuminen johtaa hyviin lopputuloksiin

Perjantain Kannattaako tekstiiliteollisuus Suomessa ja millä edellytyksillä?” -paneelissa keskustelemassa olivat mm. muotitaiteilija Jukka Rintala ja design-yrittäjä Hanna Riita-Pajunen. Loma-aikoja puitiin perjantaina mm. OAJ:n Olli Luukkaisen ja Tampereen apulaispormestari Johanna Loukaskorven johdolla.

Mediamateriaalit, kuvat, videot: www.tampereenmessut.fi (Medialle/Materiaalipankki)

Tampereen Messut Oy järjestää Supermessut, Platta-levymessut järjestetään yhteistyössä Marko Tuomisen kanssa. Viime vuonna Supermessuilla oli 20 937 kävijää. Seuraavat Supermessut järjestetään 12.–14.4.2019.