Elämänmittainen nukkeharrastus | Piha & Luonto

Elämänmittainen nukkeharrastus

Uutinen  23.04.2022

Aktiviinen nukkeharrastaja Cindarella Santonen omistaa noin 160 Barbieta ja muita muotinukkeja kolmestakymmenestä viiteenkymmeneen. Ihana harrastus onkin muodostunut vuosien varrella lähes elämäntavaksi.

– Keräilyharrastukseni alkoi, kun olin pieni tyttö ja sain ensimmäisen Barbieni. En koskaan lopettanut keräämistä. Jopa teininä ostin niin sanotusti salaa Barbeja, vaikka koulutoverit ja ystävät pitivät Barbeja lapsellisina. En koskaan osannut hävetä sitä, että tykkäsin muotinukeista, ja mulla oli monta nuorempaa serkkua, joiden kanssa leikkiä kauan, Cindarella Santonen

Tärkeitä, rakkaita ja arvokkaitakin nukkeja on vuosien saatossa kertynyt useita.

– Tärkein nukkeni on ehkä Ultra Hair Whitney, koska sain sen jouluna 1992 tädiltäni ja olin toivonut sitä kovasti. Muistan miten onnellinen olin, kun sain sen! Arvokkain puolestaan taitaa olla All Stars Teresa, jonka ostin ihan aikuisena toiselta keräilijältä.

Nuket ovat Cindarellalle rakas keräilyharrastus, sillä ihailemisen lisäksi ne tuovat iloa myös kuvina ja pukuleikkeinä.

– Nuket eivät todellakaan ole vain koristeita. Otan niistä kuvia Instagramiin ja vaihdan niille usein vaatteita. Haluan myös, että ne ovat koko ajan lähellä, jotta voin katsoa niitä koska vaan.

Myös uusia nukkeja pääsee kokoelmiin tasaisesti. Täydennykset Cindarella etsii muun muassa Facebook-ryhmistä ja perinteisemmin kauppojen hyllyiltä. Rakas harrastus on tuonut mukanaan myös uusia ystäviä.

– Ja todella paljon! On aivan ihanaa saada nukketuttuja ja ystäviä, jotka harrastavat nukkeilua, Cindarella iloitsee.

Virittäydy vapaalle ja sen Keräilyn maailma on Cindarellalle aivan uusi kokemus – ja ensimmäinen messumatka kaikkineen.

– Tämä on ensimmäinen kertani messuilla, en tiedä oikein mitä siellä tapahtuu. On kiva nähdä ystäviä!

 

Cindarella Santosen ja upean kokoelmansa tapaat Virittäydy vapaalle -tapahtuman Keräilyn maailman nukkenäyttelystä, osastolta C700.