Ennennäkemätöntä ja näyttävää Rinnakkain-näyttelyssä | Piha & Luonto

Ennennäkemätöntä ja näyttävää Rinnakkain-näyttelyssä

Uutinen  20.03.2019

Tampereen Puutarha-messuista laajemmaksi Piha & Koti -messuiksi kasvanut tapahtuma vie kävijät oman kokemisen ja tekemisen kautta kohti oman elämänsä viherpeukaloutta 12. –14.4. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen A-hallissa. Hallin silmäterä on sirkustelttamainen Rinnakkain-rakennelman, jonka sisään rakennetaan viisi erilaista tilaa, jotka toimivat niin sisä- kuin ulkotiloinakin. Tiloissa levätään, luetaan, rentoudutaan, hemmotellaan ja innostutaan leikin pyörteisiin. Rinnakkain-kokonaisuuden toteuttaa yhteistyössä Tampereen Messujen kanssa tamperelainen sisustussuunnittelutoimisto DekoSisters. Luvassa on jotain ennennäkemätöntä.

– Aluksi pallottelimme utopistisiakin ideoita ja alueen suunnittelussa lähdimme liikkeelle, siitä, että haluamme luoda messukävijöille jotain uutta ja erilaista nähtävää ja koettavaa yhdistäen siihen uuden Piha & Koti -teeman, kuvaavat projektia DekoSistersin sisustussuunnittelijat Susanne Hänninen ja Sari Seppälä.

– Haluamme luoda messukävijöille jotain, mikä ei ehkä ihan suoraan ole kopioitavissa kenenkään kotiin, mutta mistä saa ideoita rohkeaan sisustamiseen, sisustussuunnittelijat kertovat.

Verhon takana kokonaisuus – astu sisään

Aluksi Hänninen ja Seppälä etsivät alueille erilaisia tunnelmia ja kokonaisuuteen jotain sellaista, mikä on isoa ja näyttävää ja herättää huomion. Verhottu ulkomuoto takaa sen, että alue on aivan pakko mennä katsomaan läheltä, koska kokonaisuutta ei muuten näe eikä koe.

– Emme halunneet koota alueelle perinteisiä sisustettuja huoneita, väliseiniä tai perinteistä esillepanoa, vaan halusimme leikitellä sisä- ja ulkotilojen rajapinnoilla. Periaate oli, että haetaan sisältä jotain ulos ja ulkoa jotain sisälle värien, tekstiilien ja tunnelman avulla. Rohkeasti ja leikkisästi tietenkin, Hänninen ja Seppälä jatkavat.

Trendejä DekoSisters ei varta vasten etsinyt alueelle, pikemminkin haluna on tuoda esille rohkeutta sisustamiseen omalla persoonallisella tavalla. Toisaalta alueissa näkyvät viherkasvit, luonnonmukaisuus, luonnonmateriaalit, kierrätys, kotimaisuus ja kädentaitajat ovat trendikästä juuri nyt. Kuten pyöreä muotokielikin.

– Tiloissamme vallitsee tunnelmana kotoisuus, rauhoittuminen, yhdessäolo ja tekeminen. Tilamme ovat kännykkä- ja läppärivapaita, Hänninen ja Seppälä kuvailevat.

Taidetta, huonekaluja ja tekstiilejä ensi kertaa esillä

Rinnakkain-alueelle tuodaan muun muassa taideteoksia, jotka saavat ensiesityksensä messuilla ja lähtevät sen jälkeen kiertämään muihin näyttelyihin, ulkomaita myöten. Taideteokset ovat toteuttaneet NEO-OmaPolku-taiteilijat. Lisäksi tilassa on esillä uniikkeja tekstiilejä kuten mattoja ja tyynyjä, sekä huonekaluja.

– Kannattaa tulla Piha & Koti -messuille ja Rinnakkain-alueelle poimimaan hauskoja ideoita ja inspiroitumaan ihanista tuotteista sekä design-tuotteista, joita ei ole ollut ennen missään esillä, Hänninen ja Seppälä kutsuvat.

DekoSistersin suunnittelijat ovat mukana Piha & Koti -messuilla omalla osastollaan (A751) näyttelyalueen vieressä ja heiltä voi luonnollisesti kysellä vinkkejä ja lisätietoja myös näyttelyalueesta ja sen tuotteista.

Rinnakkain-alueella mukana olevia yrityksiä ovat muun muassa Hinni Design, Lumenlux Store, Hemtex, Takkapalvelut JJJ, Studio Arto Halmetoja, Sisustus Atelier MiWall ja Vepsäläinen.

Lue lisää alueesta tästä.

Tutustu Piha & Koti -messujen ohjelmaan ja näytteilleasettajiin.

Kuumaa kesän odotusta sekä saunanlämpöistä ja grillintuoksuista tunnelmaa ovat luomassa samanaikaisesti Piha & Koti-messujen kanssa Kotimaan Matkailumessut, joiden ohessa järjestetään 13.4. ajan hermolla oleva Maata pitkin matkailu -tapahtuma, Keräilyn maailman sekä Olympia-salista messuhalliin siirtyvä Tampere Wine Fest, joka nautiskellaan 12.–13.4. Lue lisää: www.pihajaluonto.fi