Kotimaan Matkailumessut: Petäjävesi on maaseutumatkailun helmi | Piha & Luonto

Kotimaan Matkailumessut: Petäjävesi on maaseutumatkailun helmi

Uutinen  12.04.2018

Keskellä säkenöivän kaunista keskisuomalaista järvimaisemaa sijaitsee vireä ja viihtyisä Petäjävesi, joka pienestä koostaan huolimatta tarjoaa matkailijalle paljon.


Maatilan elämää kaikilla aisteilla

 – Taiteilija Veikko Hirvimäen syntymäkodissa, Hakamaan lammastilalla, pääsee kokemaan, millaista on maatilan arki, Niemenmaa kertoo.
Lammastilalla on mahdollisuus osallistua tilan töihin tai vain nauttia maaseudun rauhasta. Lampaiden lisäksi tilalla on muitakin eläimiä, ja tarjolla on erinomaista lähiruokaa.

Piikun lammas. Kuva: Eeva Piesala

Paikallisiin villatuotteisiin voi tutustua Petäjäveden vanhaan poliisikiinteistöön sisustetussa Villakamarissa sekä keskustan ulkopuolella sijaitsevassa Piikussa, joka on avoinna etukäteisvarauksella. Piikun päätuote on suomenlampaan villa, jota jalostetaan moniväriseksi.

Retkelle luontoon

  Petäjäveden kesä suorastaan kutsuu retkeilemään ja nauttimaan Suomen valoisista illoista. Luonnonrauhaa, erämaatunnelmaa ja kiireettömyyttä voi aistia luontopolku Tampinkierroksella. Luonnonkaunis ja jylhä Karhunahas on rauhoitettu aarnialue, joka koostuu rotkokanjonista ja sen pohjalla virtaavasta joesta suvantoineen.

Wanhan Witosen melontareitti kulkee aivan Petäjäveden vanhan kirkon vieritse. Kuva: Petäjäveden kunta

  Melojia houkuttaa Petäjävedeltä Päijänteelle kulkeva melontareitti Wanha Witonen, jonka kokonaispituus on 75 km. Jos taas mieli tekee päiväretkelle lähialueelle, esimerkiksi Ähtärin pandat ovat vain tunnin ajomatkan päässä.
Lue koko juttu Matkailu kotimaassa.fi -lehden 10. Kotimaan Matkailumessut -juhlanumerosta.
Petäjäveden kunta on mukana messuilla osastolla E610.