Kotimaan Matkailumessut: Pälkäne kutsuu retkeilemään | Piha & Luonto

Kotimaan Matkailumessut: Pälkäne kutsuu retkeilemään

Uutinen  10.04.2018

Puolen tunnin ajomatkan päässä Tampereelta sekä hyvin yhteyksien päässä pääkaupunkiseudulta sijaitsee Pälkäne, jonka luonnon rauhassa on helppo hengähtää.
Salpausselältä Pälkäneen kautta aina Pohjanmaalle ulottuva harjujakso tuo erityisen säväyksensä pälkäneläiseen maisemaan, josta voi nauttia monella tavalla. Idyllistä maalaismaisemaa pääsee ihailemaan kiipeämällä Syrjänharjun vesitornin näköalapaikalle. Kukkiajärvi on monimuotoisuutensa tähden erinomainen kanoottiretkeilyyn. Se on myös aloittelijalle sopiva, rauhallinen ja nautinnollinen kohde, sillä saarten suojassa on hyvä meloa tuulisellakin säällä.

Pakanranta on loistava paikka pienille lapsille, sillä leikkialueet ovat hyvät ja ranta on matala.
Kuvat: Pälkäneen kunta

Laipanmaa lumoaa monipuolisuudellaan

  Kangasalan ja Pälkäneen rajalla sijaitseva Laipanmaa on Etelä-Suomen laajin yhtenäinen metsäalue. Se soveltuu hyvin retkeilyyn, sillä opastettuja polkuja on noin 30 kilometriä. Lyhimmät reitit ovat Rajalan kämpän ympäristössä kulkeva Laipan luontopolku Action Track -ratoineen sekä 2,5 kilometrin mittainen Haltian reittiSappeen matkailukeskukselta lähtevä Sappeen reitti on lähellä monipuolisia palveluja. Osa reiteistä soveltuu koko perheelle, mutta haastavaakin maastoa löytyy retkeilyyn enemmän tottuneille.  Reilun kymmenen kilometrin kävelyreittejä ovat Elamon kierros ja Hirvijärven kierros. Reitit kulkevat vaihtelevissa maisemissa – metsissä, soilla, metsälampien ja järvien rannoilla.

Lue koko juttu Matkailu kotimaassa.fi -lehden 10. Kotimaan Matkailumessut -juhlanumerosta.

Pälkäneen kunta on Kotimaan Matkailumessuilla osastolla E111.