Kotimaan Matkailumessut: Pirkanmaa on pyörämatkailijan paratiisi | Piha & Luonto

Kotimaan Matkailumessut: Pirkanmaa on pyörämatkailijan paratiisi

Uutinen  09.04.2018

Pyörämatkailu on ollut Keski-Euroopassa kaiken kansan huvia jo vuosikymmenten ajan. Nyt myös Tampereella on tartuttu pyörää sarvista ja lähdetty rakentamaan hitaan matkailun maailmaa kaikentasoisille polkijoille – Pyhä-Näsi-pyöräilyreitit yhdistävät koko Pirkanmaan pohjoisesta etelään.
  Pyörämatkailuhankkeen projektipäällikkö Matti Pollari kuvailee Näsijärveä pidempien välimatkojen villinä Pohjolana, missä reittien varsille jää uskomattomia luontokohteita, kuten Helvetinjärven kansallispuisto mystisine rotkolaaksoineen.

Kuva: Olli Vakkala

Pyörällä pääsee nauttimaan mitä uskomattomammista maisemista

Tampereen eteläpuolella avautuvan Pyhäjärven rantaviivaa voi puolestaan polkea leppoisasti lyhyitä etappeja kylästä kylään kulttuurista, kartanovierailuista ja paikallisista makuelämyksistä nautiskellen.

”Autolla tunnin hurautus, pyörällä suuri seikkailu”
  Inspiraatiota reittien suunnitteluun on haettu Turun saaristosta. Pyhä-Näsi-sivustolle on koottu kumpaakin järveä koskien kattava tietopaketti eri reittien ominaisuuksista sekä niiden varsilta löytyvistä palveluista, majapaikoista ja käyntikohteista.

Kuva: Matti Pollari

Niin yksinkertaista se on: reppu selkään ja menoksi!

  – Ideana on, että pyöräilijä voi pakata tärkeimmät tarvikkeet reppuun, hypätä pyörän selkään ja lähteä. Huippuvälineitä, telttaa tai raskaita kantamuksia ei tarvita, vaan koko järven voi halutessaan kiertää polkemalla persoonallisesta majatalosta seuraavaan, Pollari kertoo.

Lue koko juttu Matkailu kotimaassa.fi-lehden 10. Kotimaan Matkailumessut -juhlanumerosta!