Kotimaan Matkailumessut: Isokari – eteläisen Selkämeren silmäterä | Piha & Luonto

Kotimaan Matkailumessut: Isokari – eteläisen Selkämeren silmäterä

Uutinen  12.04.2018

Uudenkaupungin ja Kustavin edustalla meriliikennettä ohjaava 185-vuotias majakkavanhus on lähes 50 metrin korkeudellaan koko Pohjanlahden korkein.
Majakan menneisyyteen mahtuu mielenkiintoisia vaiheita. Kesäkuusta elokuun puoliväliin Uudenkaupungin vierassatamasta lähteviin päiväretkiin sisältyy majakkavierailun ja lämpimän lounaan lisäksi opastettu kierros, jonka aikana perehdytään paitsi itse majakkaan myös Isonkarin saaren luontoon ja historiaan.

Majakkapiha on säilynyt hyvin vanhanajan hengessä, sellaisena kuin se on majakkamestaria ja muuta majakan henkilökuntaa varten 1800-luvulla rakennettu.

 Majakkavieraita kiehtovat kertomukset talvisodan aikaisesta räjäytysuhasta, 1870-luvun koristeellisesta linssistöstä, majakan monesti vaihtuneesta kuosista sekä armeijan läsnäolosta, josta saarella piilevät bunkkerit kertovat omaa tarinaansa.

Vietä yö majakkasaarella

Isokariin risteilevä M/S Kerttu aloittaa tilausliikenteen jo toukokuun alussa, jolloin kesähotelli avaa ovensa matkailijoille. Majakkamestarin talossa ja tunnelmallisessa piha-aitassa on kuusi yksilöllisesti sisustettua huoneistoa, joissa majoittujat nauttivat täysihoidon helppoudesta. Ruuanlaittoon ei tohtisikaan käyttää aikaa, sillä miljöö on ainoa laatuaan.

Isokariin risteilevä M/S Kerttu aloittaa tilausliikenteen jo toukokuun alussa. 

  – Majakkapiha on säilynyt hyvin vanhanajan hengessä, sellaisena kuin se on majakkamestaria ja muuta majakan henkilökuntaa varten 1800-luvulla rakennettu, kertoo matkailuyrittäjä Noora Hildén.

Lue koko juttu Matkailu kotimaassa.fi -lehden 10. Kotimaan Matkailumessut -juhlanumerosta.

Isokarin majakka on mukana Kotimaan Matkailunessuilla osastolla E512.