Kotimaan Matkailumessut: Kaunista laulua Eurajoen kesässä | Piha & Luonto

Kotimaan Matkailumessut: Kaunista laulua Eurajoen kesässä

Uutinen  12.04.2018

Eurajoen musiikillisen kesän aloittaa 5.–10.6. vietettävä Eurajoki Bel Canto ja kesän huipentaa elokuinen Kartanon Suviehtoo.
Eurajoen kulttuuritoimen järjestämä klassisen laulun festivaali Eurajoki Bel Canto sai alkunsa vuonna 2014. Idean isä, kotiseuturakas oopperalaulaja Mika Kares oli jo aiemmin pitänyt laulun mestarikursseja Eurajoella. Festivaali on ollut oiva ponnahduslauta nouseville nuorille kyvyille. Hyvänä esimerkkinä on Mika Kareksen ohella toisena taiteellisena johtajana tänä kesänä aloittava basso Erik Rousi. Hän on osallistunut kahdesti Kareksen vetämälle laulun mestarikurssille ja esiintynyt myös festivaalilla.

Tunnelmallinen Kartanon Suviehtoo

Vuojoen Kartanolla järjestetään perjantaina 17.8. perinteinen Kartanon Suviehtoo. Suuren suosion saavuttanut kulttuuri- ja yleisötapahtuma on pääsymaksuton ja kaikille avoin. Suviehtoon yhteydessä on myös Satakunnan Laulujuhlat, joten yleisön on mahdollista kuulla lähiseutujen kuorojen esityksiä ja osallistua yhteislauluihin. Luvassa on myös tanssia, taidetta, näyttelyjä ja historiaopastuksia, ja lapsia saapuu viihdyttämään Rokkiritari.
  – 1800-luvun puutarhajuhlia henkivä tapahtuma on oikea runsaudensarvi, kuvailee Puosi.

Upeat asut luovat entisajan tunnelmaa. Kuva: Eurajoen kunta

Lue koko juttu Matkailu kotimaassa.fi -lehden 10. Kotimaan Matkailumessut -juhlanumerosta.

Eurajoki on mukana Kotimaan Matkailumessuilla osastolla E511.