Kotimaan Matkailumessut: Kurkistus Johanna Oras -taiteilijaminän taakse | Piha & Luonto

Kotimaan Matkailumessut: Kurkistus Johanna Oras -taiteilijaminän taakse

Uutinen  10.04.2018

”Ensi kesänä palaan juurilleni. Silloin Taidekartanossa nähdään huikeita asetelmakokonaisuuksia aivan uudenlaisella tavalla.”

”Magical World of Johanna Oras” on vuoden juhlateos, joka yhdistää monta teemaa

 Tänä kesänä Punkaharjulla sijaitsevan Taidekartanon jokainen huone ilmentää omintakeisella tavalla taiteilijan tarinaa ja aiheita, joista Oras loppumatonta inspiraatiotaan ammentaa. Nostalgiaelementistä huolimatta valtaosa esillä olevista teoksista on täysin uutta tuotantoa.

Kurkistus taiteilijaminän taakse

Näyttelyn suunnittelu on ollut sykähdyttävä ja silmiä avaava retki omaan menneisyyteen.
 – Se on tarjonnut mahdollisuuden oman taiteilijasieluni tutkiskeluun ja auttanut ymmärtämään, millainen tarinankertoja olen, Oras pohtii.
  – Teokseni vievät fantasian ja symboliikan täyttämään maailmaan, jossa on tilaa tunteille ja mielikuvitukselle. Tämä on minun tapani tarjota kenelle tahansa pieni pako arjesta.

Taiteilijatar haluaa rohkaista kesälomalaisia piipahtamaan Taidekartanossa vaikka ihan pikaisesti. Maksuton matalan kynnyksen näyttely ei vaadi syvää taiteentuntemusta tai koko päivän pyhittämistä kartanossa kiertelyyn. Tärkeintä on avoin mieli ja vastaanottavat aistit. Reagointi on sallittua, jopa suotavaa, tapahtuipa se naurunpurskahdusten, mykistymisen tai kyyneleiden muodossa.

Kaikkea ei salaperäinen taiteilija juhlanäyttelystään vieläkään paljasta. Yllätysmomenttien esirippu nousee avajaispäivänä 17. kesäkuuta ja pysyy ylhäällä 12. elokuuta asti.

Lue koko juttu Matkailu kotimaassa.fi -lehden 10. Kotimaan Matkailumessut -juhlanumerosta.

Taidekartano Johanna Oras mukana messuilla osastolla E424.