Kotimaan Matkailumessut: Pohjanmaan kautta | Piha & Luonto

Kotimaan Matkailumessut: Pohjanmaan kautta

Uutinen  10.04.2018

Kauhava on monella tavalla aktiivinen kaupunki, jonka kesätapahtumista löytyy vaihtoehtoja joka lähtöön

Kauhavan kesässä tapahtuu paljon, ja kaupungin tapahtumat houkuttelevat Etelä-Pohjanmaan sydämeen satojatuhansia kävijöitä joka vuosi. Kauhavan huvikausi avataan jo ennen vappua, ja sen jälkeen kaupunki onkin tapahtumanäyttämönä lähes viikoittain.

Kunniaa kädentaitajille

Kesäkuun puolivälissä Kauhavalla juhlitaan kädentaitoja ja kulttuuria, kun kaupungissa järjestetään perinteiset Kauhavan puukkofestivaalit. Viikonlopun ajaksi keskustan valtaa eri alojen käsityöläisten tuotteet sekä yleinen markkinameininki, kun kädentaitajat esittelevät tuotteitaan ja markkinayleisö saa nauttia runsaasta oheisohjelmasta. Työnäytöksiä ja muuta kädentaitoihin liittyvää ohjelmaa on tarjolla koko perheelle, ja tunnelmaa ryydittävät kilpailut, esimerkiksi puukonheiton SM-kisat sekä elävä musiikki.

Puukonheiton suomenmestaruudesta kisataan tietysti Kauhavan puukkofestivaaleilla. Kuva: Kauhavan kaupunki

 Kauhava tunnetaan puukkovalmistuksestaan, ja kädentaitojen perinnettä halutaan vaalia kaupungissa edelleen. Kauhavan puukko- ja tekstiilimuseossa järjestetään festivaaliviikonloppuna erilaisia tempauksia, ja muinakin aikoina museo tarjoaa mielenkiintoista kerrottavaa Kauhavan maineesta kädentaitajien pitäjänä.

Lue koko juttu Matkailu kotimaassa.fi -lehden 10. Kotimaan Matkailumessut -juhlanumerosta.

Kristiinankaupungin kesä on täynnä elämyksiä kaikille aisteille

Kristiinankaupunki kuuluu Suomen ainoana edustajana kansainväliseen Cittaslow-verkostoon, joka laajentaa Slow Food -liikkeen periaatteita kaupungin mittakaavaan. Cittaslow korostaa pikkukaupungin vahvuuksia, ainutkertaisuutta, identiteettiä sekä yhteishenkeä. Onnellinen elämä rakentuu kiireettömyydestä, aitojen, paikallisten tuotteiden ja palvelujen arvostamisesta, vahvasta yhteishengestä sekä ympäristöystävällisistä ja vastuullisista valinnoista.

Kristiinankaupungin puutaloalueen kujat ovat maalauksellisen kauniita. Kuva: Kristiinankaupungin kaupunki

Avoimet portit puutarhoihin

Kristiinankaupungin puutalokeskustassa järjestetään 16.–17.6. Avoimet portit -tapahtuma, jonka aikana ihmiset avaavat puutarhojansa yleisölle. Viime vuosina tapahtumaan on osallistunut noin 35–50 talonomistajaa, joten kävijöillä riittää ihasteltavaa.

Avoimet portit -tapahtuman aikana pääsee tutustumaan upesiin pihoihin ja puutarhoihin. Kuva: Kristiinankaupungin kaupunki

 Vierailijat saavat myös nauttia monenlaisesta ohjelmasta, kuten musiikkista, teatterista, näyttelyistä, pihakirppiksistä, kahviloista sekä luennoista.

Lue koko juttu Matkailu kotimaassa.fi -lehden 10. Kotimaan Matkailumessut -juhlanumerosta.

 

Lumoavan monipuolinen Lapua

Lapuan luonto- ja liikuntakohteet pitävät aktiivisena ympäri vuoden.
Lakeusmaisemien keskellä kohoava Lapuan Simpsiö on läntisen Suomen suurin monirinteinen laskettelukeskus. Monipuoliseen kokonaisuuteen kuuluvat viisi rinnettä, näkötorni, viitoitetut luontopolut ja maastopyöräreitti, kiintorastiverkosto, ympärivuotisessa käytössä oleva K55-hyppyrimäki, frisbeegolfrata sekä huipulla sijaitseva ravintola Taivaanpankko.

Kulttuurikeskus Vanha Paukku elää ympäri vuoden 

 Kaupungin keskustassa sijaitsevasta entisestä patruunatehtaasta on kehkeytynyt aktiivinen ja monipuolinen kulttuurikeskus. Se on oivallinen yhdistelmä historiaa, taidetta ja viihdettä: rakennuksen suojissa toimii mm. teatteri, elokuvateatteri sekä mielenkiintoiset museot. Lapuan Taidemuseo esittelee korkeatasoisia vaihtuvia näyttelyitä, joiden painopiste on pohjalaisissa taiteilijoissa ja nykytaiteessa. Lapuan Patruunatehtaan museo johdattaa patruunanvalmistuksen historiaan kokoelmallaan, johon kuuluu muun muassa tehtaan alkuperäisiä koneita, työkaluja ja valokuvia. Pyhälahden Valokuvaamomuseon uusittu perusnäyttely esittelee varhaisen maaseutuvalokuvaamon juhlaa ja arkea esineistöin ja kuvin. Patruunagallerian vaihtuvat näyttelyt tarjoavat taide-elämyksiä, ja lapuanliikkeestä kertova pienoisnäyttely esittelee Lapualla syntynyttä oikeistoradikaalia kansanliikettä 1920–30-luvuilla.

M/s Koivulehti vie risteilylle Lapuanjoelle. Kuva: Lapuan kaupunki

Lue koko juttu Matkailu kotimaassa.fi -lehden 10. Kotimaan Matkailumessut -juhlanumerosta.

 

Kauhava, Kristiinankaupunki, Lapua, Härmän Kylpylä ja Kraatterijärven ihmeet ovat mukana Kotimaan Matkailumessuilla yhteisosastolla E212.