Kotimaan Matkailumessut: Leppoisasti läpi kauneimpien järvimaisemien | Piha & Luonto

Kotimaan Matkailumessut: Leppoisasti läpi kauneimpien järvimaisemien

Uutinen  10.04.2018

Virtain, Tampereen ja Hämeenlinnan välillä liikennöivä Hopealinjat paketoi huolettomuuden, silmiä hivelevät järvimaisemat, paikalliset makuelämykset sekä Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen kiehtovimmat käyntikohteet kaikkien saataville.
 Hopealinjojen aluskavalkadin helmi on tänä vuonna 110 vuotta täyttävä höyrylaiva Tarjanne, joka risteilee Runoilijan tietä Tampereelta Muroleen kanavan ja Ruoveden kautta Virroille ja takaisin.
 – Laivamatka Tarjanteella on historiallinen kokemus, sillä kyseessä on maailman vanhin säännöllisesti pitkää reittiä yhä risteilevä matkustajahöyrylaiva, tietää Hopealinjojen toimitusjohtaja Mari Vuorinen.

Kapteeni tarkkana s/s Tarjanteen kannella. Kuva: Hopealinjat

 Merkkivuosi tulee näkymään Tarjanteella muun muassa juhlamenun muodossa, jota pääsee nauttimaan Akseli Gallen-Kallelan suunnittelemassa salongissa.

Vesireittiä museoon, kartanoon tai kesäteatteriin

Tampereen ja Hämeenlinnan välillä pysähdytään Valkeakosken Visavuoressa, jossa matkailijoilla on mahdollisuus tutustua Emil Wikströmin taiteilijakotiin ja Kari Suomalaisen sarjakuvatuotantoon. Visavuoren lisäksi kyydistä voi hypätä muun muassa Nokian, Lempäälän, Toijalan tai Lepaan kartanon ja viinitilan satamassa.

Viikinsaaressa viihdyttävät Tampereen parhaaksi kesäravintolaksikin kehuttu Ravintola Viikinsaari. Kuva: Hopealinjat 

 Tampereen Laukontorilta Hopealinjojen alukset kuljettavat kesäpäivän viettoon historialliseen Laukon kartanoon ja Viikinsaareen. Viikinsaaressa viihdyttävät Tampereen parhaaksi kesäravintolaksikin kehuttu Ravintola Viikinsaari, uimarannat, rantasauna, luontopolut sekä tietysti Viikinsaaren kesäteatteri, jossa tänä kesänä seurataan hulvatonta farssia Aatamin puvussa ja vähän Eevankin.

Lue koko juttu Matkailu kotimaassa.fi -lehden 10. Kotimaan Matkailumessut -juhlanumerosta.

Hopealinjat on mukana messuilla osastolla E302.