Kotimaan Matkailumessut: Pieksämäki – ainutlaatuisia elämyksiä | Piha & Luonto

Kotimaan Matkailumessut: Pieksämäki – ainutlaatuisia elämyksiä

Uutinen  10.04.2018

Kuvat: Jone Matilainen

Kauniin moreeniharjuston ja satojen järvien keskellä sijaitsee Pieksämäen kaupunki, jolla on tarjottavanaan vireitä tapahtumia sekä monenlaisia matkailupalveluja.

Kesällä Pieksämäen ympäristö on parhaimmillaan ja kaupunki herää eloon. Hyvien kulkuyhteyksien ansiosta Pieksämäelle on helppo saapua kylään kauempaakin.
Haapakosken ruukin miljöössä aika pysähtyy
  Pieksämäen ja Suonenjoen rajalla sijaitsee valtakunnallisesti merkittävä kulttuuriympäristö, Haapakosken ruukki. Ruukki avattiin vuonna 1842 ja se toimi suljettuna tehdasympäristönä aina vuoteen 2011 saakka. Sen jälkeen alueen rakennuksia on kunnostettu ja ne ovat auki matkailijoille tilauksesta.

Haapakosken ruukissa koneet ja laitteet ovat alkuperäisillä paikoillaan.

  – Ainutlaatuisen tästä paikasta tekee se, että koneet ja laitteet ovat alkuperäisillä paikoillaan, eli työn jälki näkyy täällä edelleen, kertoo Jaana Ruotsalainen, toinen ruukin asukkaista.
  Ryhmille on tarjolla esittelykierroksia, joita elävöitetään entisaikojen ruukkilaisten elämästä kertovilla kiehtovilla tarinoilla. Haapakosken ruukki on teollisuushistoriasta kiinnostuneille varsinainen aarre, sillä lähialueelta ei löydy toista vastaavaa kohdetta.

Haapakosken ruukki avattiin vuonna 1842 ja se toimi suljettuna tehdasympäristönä aina vuoteen 2011 saakka.

Lue koko juttu Matkailu kotimaassa.fi -lehden 10. Kotimaan Matkailumessut -juhlanumerosta.

Pieksämäki on mukana Kotimaan Matkailumessuilla osastolla E210.