Kotimaan Matkailumessut: Pyhäjärviseutu on pieniä aarteita pullollaan | Piha & Luonto

Kotimaan Matkailumessut: Pyhäjärviseutu on pieniä aarteita pullollaan

Uutinen  12.04.2018

Esihistoriallisen Euran, harjumaisemistaan tunnetun Säkylän sekä Pöytyän kuntaan kuuluvan Yläneen muodostama Pyhäjärviseutu piilottelee uskomattomia luonto- ja kulttuurihelmiä, joista jokaisen tulisi tietää.
Alueen yhteinen voima piilee ympäri vuoden hyödynnettävässä järviluonnossa. Satakunnan ja Varsinais-Suomen yhteinen maakuntajärvi Pyhäjärvi kuuluu Suomen suurimpiin ja koko Euroopan kalaisimpiin järviin.

Kajakin kanssa Pyhäjärvellä. Kuva: Visit Pyhäjärviseutu

Työntäessä veneen, kajakin, kanootin tai SUP-laudan Pyhäjärven avaralle selälle voisi luulla lipuvansa avomerta kohti.

Luontoelämykset kaikkien saataville

 Säkylän Köyliönjärvi on noussut retkiluistelun ja erityisesti potkukelkkailun paratiisiksi.
  – Köyliönjärven jääradalla on yli sata potkukelkkaa, jotka ovat vapaasti ulkoilijoiden käytössä. Nuotiopaikkojakin löytyy, eli retkeilijän tarvitsee vain pakata eväät mukaan ja hurauttaa paikalle, kertoo Pyhäjärviseudun matkailunkehittäjä Niina Aitamurto.
  Omatoimisen luontolomailijan kannattaa hyödyntää seudun lukuisia rantasaunoja, vuokramökkejä ja ohjelmapalveluyrityksiä. Frisbeegolfratojakin alueelta löytyy kymmenkunta.

Harjureitti on elämys myös ruskan aikaan. Kuva: Visit Pyhäjärviseutu

Ympärivuotisia retkeilymahdollisuuksia tarjoavat myös Säkylän Harjureitti sekä Yläneellä toisiinsa yhdistyvät Kuhankuonon retkeilyreitistö ja Kurjenrahkan kansallispuisto. Tulevana kesänä Föli-kokeilu avaa Turun seutuliikenteen Kuhankuonoon.
  – Seutuliikennekokeilu kestää koulujen loma-ajan. Jos matkustajia riittää, jatketaan kokeilua myös ensi vuonna, Aitamurto iloitsee.
Lue koko juttu Matkailu kotimaassa.fi -lehden 10. Kotimaan Matkailumessut -juhlanumerosta.

Vsit Pyhäjärviseutu on mukana messuilla osastolla E726.