Kotimaan Matkailumessut: Ritareita, sotureita ja lampun henki Vesilahden kesässä | Piha & Luonto

Kotimaan Matkailumessut: Ritareita, sotureita ja lampun henki Vesilahden kesässä

Uutinen  10.04.2018

Vesilahden kesää vietetään mystisissä tunnelmissa. Laukon kartanon miljöön valloittavat ritarit ja muinaiset soturit, ja Rämsöön kesäteatterissa paljastetaan taikalampun saloja.

Historiallinen Laukon kartano on tänä vuonna avoinna yleisölle kolmatta kertaa. Tulevana kesänä matkataan kartanon myyttiseen menneisyyteen: yhteistyössä Kansallismuseon kanssa kartanon päärakennukseen toteutettavassa Laukon ritarit ja muinaiset sankarit -näyttelyssä kartanoon kootaan Laukon omia kokoelmia ja arkeologisia löytöjä yhdistävä kokonaisuus, jossa valotetaan Laukon elämää esihistorialliselta ajalta lähtien.

Kesällä matkataan näyttelyiden kautta Laukon kartanon myyttiseen menneisyyteen. Kuva: Vesilahden kunta

Turnajaisia ja taistelunäytöksiä

Kesän 2018 teema näkyy myös Laukon tapahtumissa. Kesäkuun toisena viikonloppuna Laukossa vietetään Juhana Herttuan ritariturnajaisia, jossa nähdään historialliseen taisteluratsastukseen erikoistuneen Rohan tallit -seurueen turnajaisesitys, joka sijoittuu Laukossakin vierailleen Juhana-herttuan hoviin.

Yleisö viihtyy Laukon kartanon tapahtumissa. Kuva: Vesilahden kunta

Kesäkuun kolmantena viikonloppuna Laukossa ollaan Elinan surman syntysijoilla. Tuolloin Elias Lönnrotin ajan Laukosta on kertomassa kirjailija Kristiina Vuori, joka on julkaissut Elinan surmarunoon pohjautuvan historiallisen romaanin.
Laukon historiakesä huipentuu heinäkuussa järjestettävään Muinainen Laukko -festivaaliin, jolloin Laukkoon leiriytyy yli sata historianelävöittäjää. Luvassa on viikinkilaivaa ja -orkesteria, taistelunäytöksiä ja käsityöläisiä – viikonlopun ajaksi kartanon puisto muuttuu keskiaikaiseksi karnevaaliksi, josta ei elämyksiä puutu.

Taikalampun tarina tempaa mukaansa

 

Mystisissä tunnelmissa vietetään kesää myös maankuulussa Rämsöön kesäteatterissa, jossa matkataan Tuhannen ja yhden yön tarinoihin Aladdin ja taikalamppu -esityksen siivittämänä. Laadukkaista koko perheen teatteriesityksistä tunnetut rämsööläiset eivät petä tälläkään kertaa, ja Aladdinin seikkailut velhon, lampun hengen ja kauniin prinsessan kanssa tempaisevat mukaansa niin pienet kuin isotkin katsojat.

Lue koko juttu Matkailu kotimaassa.fi -lehden 10. Kotimaan Matkailumessut -juhlanumerosta.

Vesilahden kunta on mukana messuilla osastolla E310.