Kotimaan Matkailumessut: Ruovedellä riivatun mielenkiintoinen tapahtumakesä | Piha & Luonto

Kotimaan Matkailumessut: Ruovedellä riivatun mielenkiintoinen tapahtumakesä

Uutinen  10.04.2018

Ruovesi voi lähteä noidista, mutta noidat eivät koskaan katoa Ruovedeltä. Vaikka noita Antti Lieroinen poltettiin roviolla jo 1643, näkyy noituus vieläkin kesäisessä ohjelmatarjonnassa.
  Kesätapahtumien virran aloittaa kulttuuritoimen tarjoama Tango del norten levynjulkaisukonsertti 6. kesäkuuta. Kun Musiikkia! Ruovesi -festivaali on saatu päätökseen, ottaa 70-luvulta asti järjestetty Noitakäräjät vallan. Perinteistä käräjäviikkoa vietetään 2.–8.7.2018.

Käräjillä nähdään ja kuullaan muun muassa ohjelmallinen käräjätori ja valitaan vuoden noita. Kuva: Iiro Koskelainen

Helvetillisiä retkiä joka makuun

Luonnonystäviä houkuttelevat retket Ruoveden vetonaulaan, Helvetinjärven kansallispuistoon. Noitakaste haetaan Helvetinkolusta opastetulla patikointiretkellä 3. heinäkuuta.

Helvetinjärven kansallispuiston tunnetuin nähtävyys on Helvetinkolu. Kuva: Iiro Koskelainen.

 – Heti seuraavana päivänä kansallispuistossa vietetään Noiduttua yötä. Retkellä majoitutaan joko teltassa tai riippumatossa, kertoo tapahtumasihteeri Taina Nieminen.
 Sunnuntaina 8.7. lähdetään Meloen Helvettiin. Lomakeskus Pukkilan rannasta alkavaan retkeen sisältyvät sekä melontavarusteet että keittolounas ja nokipannukahvit Helvetinkolun mahtavissa maisemissa.

Helvetinjärven kansallispuistossa voi retkeillä koko perhe. Kuva: Iiro Koskelainen

  – Retkillä ei vaadita eräkokemusta tai superkuntoa. Niille voi huoletta osallistua kokematonkin, kunhan luonnossa liikkuminen omatoimisesti onnistuu, Nieminen lupaa.

 Kaikkien Helvetillisten retkien toteutuksessa ovat mukana myös Haukkamaa Adventures ja Bussi-Manninen.

Lue koko juttu Matkailu kotimaassa.fi -lehden 10. Kotimaan Matkailumessut -juhlanumerosta.

Musiikkifestivaali kuin gourmetillallinen

Vuonna 2006 kahdella konsertilla käynnistynyt Musiikkia! Ruovesi -kamarimusiikkifestivaali soi Ruovedellä jälleen 26.6.–1.7.2018.
Festivaalin luoja ja taiteellinen johtaja, huilisti Anna Aminoff kuvaa konserttisarjaa matalan kynnyksen kesätapahtumana, jonne jokainen on tervetullut ikään ja musiikkimakuun katsomatta. Konsertteihin voi saapua vaikka vesiteitse ja kesäretkeen yhdistää vierailun lähiseudun kohteisiin, kuten Serlachius-museoihin tai Helvetinjärven kansallispuistoon.

Kamarimusiikki on paikkansa ansainnut. Berliinissä asuva, kesänsä Ruovedellä viettävä Aminoff iloitsee, että tänäkin vuonna esiintyjien joukossa ovat belgialaiset pianistiystävät Inge Spinette ja Jan Michiels.

Lue koko juttu Matkailu kotimaassa.fi -lehden 10. Kotimaan Matkailumessut -juhlanumerosta.

Ruovesi ja Ruoveden kamarimusiikkifestivaali ovat mukana Kotimaan Matkailumessulla yhteisosastolla E224.