Kotimaan Matkailun puolesta jo 10. kertaa | Piha & Luonto

Kotimaan Matkailun puolesta jo 10. kertaa

Uutinen  20.09.2017

Tampereen Kotimaan Matkailumessut järjestetään ensi keväänä kymmenettä kertaa, samaan aikaan keväisen Supermessut-kokonaisuuden kanssa. Tapahtuma koostuu 20.–22.4.2018 matkailumessujen lisäksi perinteikkäistä Puutarha-messuista, viime keväänä startanneesta Design- ja käsityötorista sekä uudesta levy- ja musiikkialan Platta-tapahtumasta. Kevään 2017 tapahtuma keräsi Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen lähes 21 000 tulevasta kesästä unelmoivaa kävijää.

Kotimaan Matkailumessut sai alkunsa keväällä 2005, kun Tampereen kaupungin silloinen matkailujohtaja ehdotti kotimaan matkailuun keskittyvää tapahtumaa Tampereen Messuille. Mukana alusta asti ollut projektipäällikkö Pauliina Lindgren kertoo innostuksen säilyneen alkusysäyksestä tähän hetkeen asti:
– Muistan vieläkin tunnelman viimeisenä rakennuspäivänä huhtikuussa 2006, jolloin ajattelin, että tästä tulee kyllä aivan mahtava tapahtuma. Kiinnostavuuttaan jatkuvasti kasvattava tapahtuma järjestetään ensi keväänä jo kymmenettä kertaa ja messut onkin nyt kaikin puolin täyden kympin tapahtuma, Lindgren summaa.

Selkeytä suvi-Suomen suotuisimmat lomailuläänit

Jokakeväinen, puhtaasti kotimaisiin matkailuhelmiin keskittynyt tapahtuma järjestetään otollisimpaan mahdolliseen aikaan kesän kynnyksellä, jolloin kesän retkistä, kulttuurikohteista, ravintolaelämyksistä ja koko perheen puuhamaista haaveilevat seurueet voivat tutustua saman katon alla Suomen salaisiin spotteihin ja suosittuihin hauskanpitopaikkoihin. Loppukeväästä kesälomien ajankohta voi olla tiedossa, mutta lomasuunnitelmia ei ole lyöty vielä lukkoon, joten messuhallin kiertely kartoittaa kohdetietämystä ja selkeyttää suvi-Suomen kiinnostavimmat lomailuläänit.

Mukana on alusta asti ollut kattava joukko kiinnostavia yrityksiä ympäri Suomen, on omana kiinnostuksen kohteena sitten teatteri, huvipuistot, luonnossa liikkuminen, kulinaristiset kokemukset tai hulppeat hotellilomat.

Messuohjelma tarkentuu tapahtuman lähestyessä.