Suomen Tilaviini 2018 on Mustila Viinin seurusteluviini Syysunelma | Piha & Luonto

Suomen Tilaviini 2018 on Mustila Viinin seurusteluviini Syysunelma

Uutinen  20.04.2018

Suomen Tilaviini 2018 on elimäkeläisen Mustila Viini -viinitilan omenoista ja viherherukoista valmistettu seurusteluviini Syysunelma. Voittajaviini valittiin Kuopion Alahovin viinitilalla 11.4. järjestetyssä 23. Suomen Tilaviini -kilpailussa, ja palkittiin Tampereella Kotimaan Matkailumessuilla 20.4. järjestetyssä tilaisuudessa.

Kilpailuun osallistui seitsemän tilaviiniyrittäjää yhteensä 29 eri tuotteella. Kilpailu järjestettiin yhteistyössä Suomen viiniyrittäjät ry:n kanssa.

Kilpailussa oli kuusi sarjaa, joista korkeimmat pisteet saivat seuraavat viinitilojen tuotteet:

  1. Ruokaviinit: Punaisen Tuvan (Alajärvi) Kohina
  2. Seurusteluviinit: Mustilan Viinin (Elimäki) Syysunelma
  3. Jälkiruokaviinit: Viini-Pihamaan (Heinola) Pihamaan Jalovadelma
  4. Helmeilevät juomat: Viini-Pihamaan (Heinola) Pihamaan Viherkuohu (Puolikuiva hiilihapotettu viherherukkaviini)
  5. Kuohuviinit: (method classic):  Lepaan Pomologi B.W.Heikelin Viherherukkakuohuviini
  6. Siiderit: Viini-Pihamaan Aito Omena
  7. Liköörit: Mustila Viinin (Elimäki) Metsävattulikööri

– Kilpailun viinit olivat tänäkin vuonna hyvin korkeatasoisia, kertoo kilpailun yhteyshenkilö Risto Hallman Suomen Viiniyrittäjät ry:stä.

– Pronssimitalin tasoiseksi arvioitiin 12 viiniä ja hopeamitalipisteille ylsi toiset 12 viiniä. Kultamitalin saavutti kolme tuotetta, joka on enemmän kuin aiemmin. Kilpailun voittajaksi valikoitui omenoista ja viherherukoista valmistettu Mustila Viinin Syysunelma, joka sai yli 18 pistettä ja valittiin Suomen Tilaviiniksi 2018, Hallman jatkaa.

Mustilan Syysunelma-viinin ulkonäköä luonnehdittiin hohtavan kultaiseksi. Viinin tuoksu on raadin mukaan miellyttävän tyypillinen ja laadukas, ja flavori herkullinen, rehevä ja täyteläinen. Hapot ja makeus ovat seurusteluviinissä hyvin tasapainossa. Kokonaisvaikutelma on raadin mukaan hieno, kehittyvä ja onnistunut kokonaisuus.

Raadissa olivat mukana päätuomari kellarimestari Istvan Zsembery, freelance-toimittaja Jouko Kääriäinen, Suomen Alkoholitukun Ossi Leväinen ja Tom Stenfors sekä Alahovin viinitilan Taina Hallman. Kaikki raadin jäsenet ovat koulutettuja hedelmä- ja marjaviinien maistajia.

Lisätietoja:
Risto Hallman
puh. 050 595 1529