Tee itse eukalyptuskranssi, seppele tai ruususiirappia | Piha & Luonto

Tee itse eukalyptuskranssi, seppele tai ruususiirappia

Uutinen  19.03.2019

Messujen parasta antia on monelle itse kokeileminen ja uuden oppiminen ammattilaisten opastuksella. Uusilla Piha & Koti -messuilla pääsee 12.–14.4. yhdellä ovenavauksella kohentamaan taitojaan eukalyptuskranssin, pääsiäiskimpun ja keväisen seppeleen sitomisessa, kasviterraarion koostamisessa, ruusukorun ja -siirapin tekemisessä, naruamppelin luomisessa ja taimien koulinnassa. Lapset pääsevät pakertamaan nostalgisia tuulihyrriä ja käpyeläimiä.

Suomen Ruususeura neuvoo messuilla helpot niksit ruusuisen rintakukan tekoon. Myöhemmin oppimansa tekniikan avulla voi ideoida kauniita yhdistelmiä leikko- ja luonnonkukista tai napata lempikukkia perennapenkistä. DIY-alueella pääsee itse kokeilemaan myös ruususiirapin valmistamista ruusun terälehdistä. Osallistujat saavat omat siirappipurkit kotiin viemisiksi.

Messuilla voi sitoa ihanan pääsiäisaiheisen kimpun luonnonmateriaaleja hyödyntäen. Kaunis seppele taas valmistuu pääosin harsokukasta ja värikkyyttä seppeleeseen tuo neilikka, pikkuruusu tai tulilatva. Seppele on kevään kaunein asuste tai piristävä koriste kotiin! Tämän hetken trendikäs sisustaja ripustaa kotiinsa eukalyptuskranssin.

Kasviterraarioissa käytetään lasipurkkeja, joissa istutusalustana on multaa, koristeena luonnonmateriaaleja muun muassa kiviä ja sammalta. Puutarhaseuralaiset ovat jakaneet kasveja ja kasvattaneet sopivankokoisia pikkutaimia mehikasveista sisäkasveihin.

Naruamppelien tekniikkana ovat helpot tavalliset solmut, jolloin solmuamppeli valmistuu nopeastikin. Solmimaasi amppeliin on oiva tilaisuus hankkia myös sopiva kasvi messuosastoilta kotiin viemisiksi.

Taimien koulinta on siemenkylvöjen onnistuttua yksi tärkeimmistä taimikasvatuksen vaiheista, joten muutama niksi on aina tarpeen. Tänä vuonna koulittaviksi varatut taimet ovat yrttejä. Yrtin saa mukaan kotiin, jatkohoito-ohjeitakin annetaan.

Kädet saavat tekemistä myös keväisen kranssin, makramee-avaimenperän ja ylijäämätapetista muotoiltavan pussukan parissa.

Lasten kanssa luodaan yhdessä nostalgisia tuulihyrriä ja käpylehmiä. Entisaikojen tuulimyllyt jauhoivat jyvät leipäjauhoiksi, nykyään tuulesta saadaan sähköä suurten tuulivoimaloiden avulla. Tuulihyrrää tekemällä pääsee tutustumaan monipuoliseen tuuleen hauskalla tavalla. 4H:n tekijöiden johdolla rakennetaan myös muistojen kotieläinpiha eri puiden kävyistä. Pitkulaiset kuusenkävyt sopivat hyvin lehmiksi ja pyöreät männynkävyt muistuttavat lampaita. C-hallin Merkillinen seikkailu imaisee perheen pienimmät postimerkkien maailmaan.

Tutustu messujen DIY-sisältöön ja aikatauluihin tästä.
Tutustu Piha & Koti -messuohjelmaan tästä.

Kuumaa kesän odotusta sekä saunanlämpöistä ja grillintuoksuista tunnelmaa ovat luomassa samanaikaisesti Piha & Koti-messujen kanssa Kotimaan Matkailumessut, joiden ohessa järjestetään 13.4. ajan hermolla oleva Maata pitkin matkailu -tapahtuma, Keräilyn maailman sekä Olympia-salista messuhalliin siirtyvä Tampere Wine Fest, joka nautiskellaan 12.–13.4. Lue lisää: www.pihajaluonto.fi