Valovoimainen Saimi Hoyer ja Punkaharjun lumo | Piha & Luonto

Valovoimainen Saimi Hoyer ja Punkaharjun lumo

Uutinen  21.04.2022

”Varmaa vain on, että olkoonpa ilta tahi aamu, kesäyö tai auringonpaiste, maassamme ei ole kauniimpaa huvipuistoa.
Ja tämä sanoo Punkaharjusta paljon. Se tietää rikkaana olemista.”

Zacharias Topelius 

Näin kirjoitti suomalainen kirjailija, runoilija, toimittaja ja historioitsija Topelius Punkaharjusta jo 1800-luvulla.  Koko kansan rakastama ja tuntema satusetä ylisti estottomasti harjun kauneutta ja vuonna 1875 julkaistussa Maamme-kirjassaan lausui sen Suomen kauneimmaksi paikaksi. Säkeet koristavat vuosia myöhemmin myös Saimi Hoyerin luotsaaman Hotelli Punkaharjun verkkosivuja. Ajatuksiin on ihastuksesta huokaisten helppo yhtyä ja samoin ymmärtää, miksi maailmaa matkannut malli on halunnut asettua harjun huomaan – sekä avata historiaa huokuvan majan myös onnellisille matkaajille.

Virittäydy vapaalle – tapahtuman Kotimaan Matkailuun Hoyer lähtee intoa puhkuen.

– Tästä on tulossa huikea kotimaan matkailun kesä ja uskon ihmisten olevan sankoin joukoin nyt liikkeellä. Korona-aikana suomalaiset ovat tutustuneet oman maansa luontoon ja historiaan ja huomanneet, että se kantaa ja täällä on paljon nähtävää ja koettavaa. Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, vaan myös kotimaalla on paljon tarjottavanaan, iloitsee Hotelli Punkaharjun yrittäjä Saimi Hoyer.

Messuvieraat saavat nauttia Saimi Hoyerin lumovoimasta koko virkistävän viikonlopun. Avajaispäivänä perjantaina Saimi juontaa messujen ohjelman. Jokaisena messupäivänä koetaan myös aisteja vavisuttava taidekohtaaminen: Saimi ja Johanna – kaikilla väreillä. Lavalla taiteilija Johanna Oras sekä malli ja yrittäjä Saimi Hoyer nähdään tiiviissä yhteistyössä yleisön kanssa, yhdessä tunnelmasta ja yhteisistä tarinoista inspiroituen. Punkaharjun voimanaiset maalaavat valkoiselle kankaalle oman elämänsä jälkiä sen kaikilla sävyillä – Saimi puhuen ja keskustellen, Johanna yleisön katseiden alla maalaten ja improvisoiden.

– Tykkään todella paljon kotimaan matkailumessuista, ja olenkin käynyt täällä jo monena vuotena. Tampereen messuilla on paljon kohteita esillä ja odotan aina kovasti tänne tuloa. Täällä on hyvä fiilis ja täällä näkee paljon tuttuja. Matkailuyrittäjän näkökulmasta messuilta jää paljon käteen. Vaikka kesäsesonki on vasta alkamassa, suuntaammekin jo tässä vaiheessa katseet myös syksyyn. Toki kesän lapsena olen onnellinen lumien sulamisesta ja kevätlintujen palaamisesta ja odotan innolla tulevaa korvasienikautta sekä tulevia tapahtumia, joita ihmiset ovat odottaneet kovasti, Saimi kertoo.

Saimi Hoyer on Hotelli Punkaharjun yrittäjä, malli, sienestäjä ja vangitseva tarinankertoja, joka oman tarinansa kautta innostaa yleisöä olemaan läsnä ja rohkaisee jokaista kulkemaan kohti unelmiaan, heittäytymään hetkeen ja näkemään elämän ainutlaatuisuuden.