Vuoden Kotimaan Matkailuyritys 2018 on Merenkurkun Kalle’s Inn | Piha & Luonto

Vuoden Kotimaan Matkailuyritys 2018 on Merenkurkun Kalle’s Inn

Uutinen  20.04.2018

Vuoden Kotimaan Matkailuyritys 2018 on Mustasaaressa, Vaasan saaristossa, pitkään toiminut Kalle’s Inn. Seitsemännen kerran jaetun Vuoden Kotimaan Matkailuyritys -tunnustuksen voittanut Kalle’s Inn on Merenkurkun Mustasaareen 1986 perustettu majoitusalan yritys, joka on kuuluisa paitsi upouusista majoituskäyttöön rakennetuista lasiprismoistaan, myös saunoistaan ja ruoastaan. Yritys järjestää monipuolisesti myös oheistoimintaa kuten saaristoristeilyjä, kalastusta, patikointia ja viininmaistajaisia. Yritys palkittiin tänä vuonna ensisijaisesti siksi, että siinä on raadin mukaan varsinaista pioneerihenkeä: yritys on uudistunut rohkeasti viime vuosina ja tarjoaa esimerkiksi uusia uniikkeja merellisiä majoitusprismoja, jotka ovat erityisesti japanilaisten matkailijoiden suosiossa. Palkinnon vastaanotti messuilla Kalle’s Innin toimitusjohtaja Freddi Skott.

– Yli 30 vuotta toiminut Kalle’s Inn on uudistunut hienosti viime vuosina. Yritys on sijoittanut roimasti liiketoimintaansa ja rakentanut uniikkeja lasiprismoja rannikkoalueelle. Kalle’s Innillä on voimakas halu kasvaa ja investoida jatkossakin, ja muun muassa työllistää uusia osaajia alueelle. Erityisesti kansainvälisille matkailijoille ympärivuotisia elämyksiä tarjoavia yrityksiä on rannikolla vielä vähän, joten raadin mukaan Kalle’s Innissä onkin selvää pioneerihenkeä, kuvaa raadin edustaja Director, Head of Product and Content Kristiina Hietasaari Visit Finlandista.

”Olemme tehneet jotain todella oikein

– Aidosti ensimmäinen ajatukseni kuullessani voitosta oli, että ilmeisesti olemme tehneet jotain todella oikein. On todella rohkaisevaa saada tällainen tunnustus varsinkin näin lyhyessä ajassa isojen muutosten jälkeen. Leppoisalla mukavuusalueella on aina helppo pysytellä, mutta tällöin ei uudistu. Jos kuitenkin uskaltaa viedä asioita eteenpäin, voi saavuttaakin jotain. Olen liian monta kertaa jättänyt toteuttamatta kehitysideoita ja jälkeenpäin ajatellut, että miksi en tehnyt sitä. Tällä kertaa – lasitalojen muodossa – idea tuli onneksi vietyä läpi, kuvaa Kalle’s Innin toimitusjohtaja Freddi Skott.

Freddi Skott

Merenkurkun sijainti luo otolliset lähtökohdat uniikeille kokemuksille.

– Paikka fyysisesti – ja koko tämä ympäristö – ovat ainutlaatuisia, vastaavia paikkoja ei löydy. Kun tähän lisätään korkealuokkaisia palveluita ja herkullisia aterioita, niin ei voi muuta kun voittaa. Olemme kysyneet vakioasiakkailtamme, miksi he valitsevat palveluitamme ja vastaus on aina se, että täällä on uniikki ja kaunis ympäristö, ja laatuun ja palveluihin voi luottaa, Skott iloitsee.


Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan

– Matkailu avartaa, aina ei tarvitse matkustaa kauas kokeakseen uusia elämyksiä, Skott toteaa.

Skott kertookin eräästä tavallisesta illasta, jolloin Merenkurkun maisemaa oli ihastelemassa vieraita läheltä ja kaukaa: niin Keniasta kuin Seinäjoeltakin.

– Kenialaiset matkailijat hyppivät rannassa kiveltä toiseen ja ottivat toisistaan valokuvia ja itse seisoin terassilla katselemassa tätä riemua, kun viereeni saapui seinäjokelaisia, jotka ihmettelivät ääneen näkymää. Luulin ensin, että he puhuivat kenialaisista ja totesin, että kaukaa tulleet vieraat ovat niin innoissaan, koska eivät ole nähneet tällaista ennen. Pohjanmaalaiset vieraat vastasivatkin yllättäen, että ymmärtävät kyllä, sillä eivät ole hekään vastaavaa nähneet, Skott toteaa.

Tunnustus jaettiin nyt seitsemättä kertaa. Tunnustuksen ovat aiempina vuosina saaneet Rymättylän Herrankukkaro (2010), Sappeen Matkailukeskus (2012), Harrinivan Lomakeskus Oy (2014), PowerPark (2015), Serlachius-museot (2016) ja Flowpark (2017).

Vuoden Kotimaan Matkailuyritys 2018 -raati: Anne-Marget Hellén, matkailujohtaja, Turku Touring / Suoma ry; Jari Ahjoharju, Chief Business Development Officer, Visit Tampere; Kristiina Hietasaari, Director, Head of Product and Content, Visit Finland; Mari Noromies-Wahl, Forssan kaupunki, matkailusihteeri sekä Tanja Järvensivu, puheenjohtaja, Tampereen Kauppakamarin Matkailu- ja kongressivaliokunta.