Vuoden Kotimaan Matkailuyritys 2019 on Kemin Matkailu Oy | Piha & Luonto

Vuoden Kotimaan Matkailuyritys 2019 on Kemin Matkailu Oy

Uutinen  12.04.2019

Vuoden Kotimaan Matkailuyritys 2019 -tunnustus on luovutettu Tampereen Kotimaan Matkailumessuilla Kemin Matkailu Oy:lle. Kahdeksannen kerran jaetun tunnustuksen voittaja tunnetaan erityisesti jäänmurtaja-Samposta sekä LumiLinnasta, jotka houkuttelevat kävijöitä ympäri maailmaa.

– Kemin Matkailu Oy on onnistunut luomaan tunnistettavia ja kansainvälisestikin kiinnostavia matkailutuotteita, jotka ammentavat voimaansa pohjoisen kylmyydestä ja luonnosta, kuvaa raadin edustaja, Visit Tampereen matkailujohtaja Jari Ahjoharju, joka luovutti palkinnon Tampereen Kotimaan Matkailumessujen Lomalavalla voittoisalle Kemin Matkailulle.

– Jäänmurtaja Sampo on Kemin ykkösjuttu kansainvälisesti. Eikä ihme, sillä kokemus aluksen kyydissä on hyvin ainutlaatuinen. Kansainvälisyys näkyy myös experience365-nettisivustolla, joka on brändätty ja rakennettu hyvin matkailijalähtöisesti ja kansainvälisesti, Ahjoharju jatkaa.

Kemin LumiLinna on raadin mukaan rakentanut kestävää bisnestä toiminnan ympärivuotisuuden kehittämiseksi: nyt alueella on ympärivuotinen lumilinna, ravintola, spa-maailma ja lasivilloja. LumiLinna on myös Suomen ylivoimaisesti menestynein myyntikohde esimerkiksi Bokun-varausjärjestelmässä. Kemi on myös Joulupukin satamakaupunki.

Nyt kova työ palkitaan – monipuolisesti palveluita läpi vuoden

– Voitto on erittäin positiivinen yllätys ja tekee meidät todella iloisiksi. Kemi on ollut hyvin talvipainotteinen matkailukohde ja matkailupalvelut keskittyneet talveen, olemme kuitenkin aktiivisesti jo vuosien ajan yhteistyössä paikallisten ja muiden Lapin matkailuyrittäjien kanssa kehittäneet ympärivuotista matkailua. Olemme nyt avanneet ympärivuotisen LumiLinnan ja nähtävyyden ympärille on luotu erittäin monipuolisesti palveluita jokaiseen vuodenaikaan, Kemin Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Susanna Koutonen toteaa.

– Nyt kova työ palkitaan. Suuri kiitos tästä kuuluu henkilökunnallemme ja yhteistyökumppaneille. Tämän palkinnon myötä saamme vielä enemmän puhtia elämysten suunnitteluun ja toteuttamiseen vieraillemme niin kotimaasta kuin ulkomailta, Koutonen jatkaa.

Ainutlaatuinen sijainti ja toimiva infrastruktuuri – vuoden jokaisena päivänä

Kemi ja Kemin Matkailu Oy:n palvelut sijaitsevat merellisessä Lapissa, joka on ainutlaatuista aluetta. Ollaan Lapissa, mutta meren äärellä.

– Meri on jäässä puolet vuodesta ja se mahdollistaa ainutlaatuiset matkailunähtävyydet kuten merivedestä rakennetun LumiLinnan tai matkailujäänmurtaja Sampon. Kemin alueella pääsee myös nauttimaan puhtaasta luonnosta ja pienen kaupungin palvelut ovat koko ajan lähettyvillä. Napapiirillekin on vain parin tunnin ajomatka ja Ruotsiin pääsee 20 minuutissa, Koutonen summaa.

– Meri-Lapissa pääsee myös kätevästi joen varsille kalaan, laajoille suoalueille vaeltamaan pitkospuille, saaristoon ja metsään marjareissuille.

Susanna Koutosen mukaan Kemin isoja kohderyhmiä ovat kansainvälisten matkailijoiden lisäksi kotimaan matkailijat, paikalliset sekä kokousvieraat.

– Monipuoliset palvelut ja puitteet luovat ainutlaatuiset mahdollisuudet niin kokousten, kuin esimerkiksi työhyvinvointipäivien järjestämiseen. Niin kotimaiset kuin ulkomaisetkin bussiryhmät tavoittavat kohteemme kätevästi, Koutonen jatkaa.

Kemissä riittää nähtävää vuoden jokaiselle päivälle

– Meidän villoista, ravintoloista ja merellä kulkevista aluksista saa nähdä mitä kauneimmat auringonnousut ja -laskut. Kesällä aurinko ei laske lainkaan, syksyllä ihastellaan revontulia ja ruskaa ja talvella loputonta jääkenttää ja upeaa tähtitaivasta ja päivän sinisiä hetkiä. Kemi on hyvä paikka kokea vuoden jokaisena päivänä, Koutonen kutsuu Kemiin.

Lisätietoja voittajasta: www.experience365.fi.

Vuoden Kotimaan Matkailuyritys -tunnustus jaettiin nyt kahdeksatta kertaa. Tunnustuksen ovat aiempina vuosina saaneet Rymättylän Herrankukkaro (2010), Sappeen Matkailukeskus (2012), Harrinivan Lomakeskus Oy (2014), PowerPark (2015), Serlachius-museot (2016), Flowpark (2017) ja Kalle’s Inn (2018)

Vuoden Kotimaan Matkailuyritys 2019 -raati: Anne-Marget Hellén, matkailujohtaja, Turku Touring / Suoma ry; Jari Ahjoharju, matkailujohtaja, Visit Tampere; Kristiina Hietasaari, Director, Head of Product and Content, Visit Finland; Teresa Vidfelt, matkailu- ja tapahtumatuottaja, Sastamalan kaupunki sekä Tanja Järvensivu, puheenjohtaja, Tampereen Kauppakamarin Matkailu- ja kongressivaliokunta.