Yhdessä innostuminen johtaa hyviin lopputuloksiin | Piha & Luonto

Yhdessä innostuminen johtaa hyviin lopputuloksiin

Uutinen  22.04.2018

Supermessujen yhteydessä järjestettiin jälleen Kotimaan Matkailumessut, Suomen suurin vain kotimaan kohteisiin keskittynyt messutapahtuma. Perjantaiaamupäivä oli tuttuun tapaan pyhitetty matkailualan ammattilaisille Verkostoitumisaamun merkeissä. Aamun aikana ammattilaiset saivat tutustua näytteilleasettajien tarjontaan sekä heille suunnattuun ohjelmaan ennen ovien avaamista muille kävijöille.

– Tulin perjantaina aamulla Verkostoitumisaamuun ja lähdin messuilta vasta viiden jälkeen. Kierrellessä ja näytteilleasettajia jututtaessa vierähti helposti tunteja. Raahen seutukunnan matkailun kehittämisestä ja markkinointitoimista vastaavana oli kiinnostavaa benchmarkata muiden tekemisiä ja onnistumisia ja saada ideoita myös omaan tekemiseen. Tietenkään tavoitteena ei ole tehdä sitä, mitä muutkin tekevät, mutta on tärkeää pysyä kartalla siitä, mitä muualla tehdään, jotta voi hahmottaa mihin suuntaan omaa tekemistä kannattaa viedä, kertoo Raahen kaupungin matkailupäällikkö Hanna-Leena Korhonen.

– Kiinnostavaa on ollut nähdä myös, miten eri alueet ovat toteuttaneet yhteisosastonsa, hyvinä esimerkkeinä vaikkapa Suomen saaristo tai Pohjanmaa. Moni pienempi toimija tai kunta tekee turhaan yksin asioita, yhdessä olemme kuitenkin enemmän ja yhdessä innostuminen johtaa hyviin asioihin ja lopputuloksiin, Korhonen sanoo.

Tietoa, mitä ei saa mistään muualta

Lauantaina Korhosen suunnitelmissa oli olla messuilla vapaalla, mutta suunnitelmat muuttuivat.

– Työnteoksihan tämä taas meni. Mutta aktiivisesti näytteilleasettajien kanssa keskustelemalla saa sekä kosolti kontakteja että tosi paljon sellaista tietoa, mitä ei mistään muualta saa. Esimerkiksi tänään sain kuulla, että Laitilassa on 400 000 kanaa, Pieksämäellä on laaja kesätapahtumatarjonta ja että Suomessa on sellainenkin kiehtova paikka kuin Strömforsin ruukki, Korhonen kuvaa.

– Nippu käyntikortteja, esitteitä ja ideoita on hieno saalis päivän päätteeksi, Korhonen summaa.

Tänä vuonna Raahe ei ollut mukana omalla osastollaan, mutta Korhonen oli paikalla myös mahdollinen tuleva messuosallistuminen mielessään.

– Vuoden retkikohde 2016 -palkinto tuli Raahen saaristoon ja se valoi uskoa siihen, että Raaheen voitaisiin alkaa suhtautua myös matkailukohteena. Myös teollisuusmatkailu on yksi alueella mahdollisesti kasvava matkailun muoto. Toivottavasti pian esimerkiksi työmatkoillaan ohi ajavat tekevät koukkauksen ihan kaupunkiinkin, vaikkapa tutustumaan restauroituun Langin Kauppahuoneeseen – puotiin, kahvilaan ja hotelliin –, jonka tarinallistettu elämys todella toimii. Aina on hyvä syy pysähtyä Raaheen, Korhonen lupaa.