Info esiintyjille | Piha & Luonto

Info esiintyjille

Tervetuloa Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen 22.–24.4.2022! Ohessa tietoa asioista, joihin toivomme Teidän tutustuvan etukäteen. Välitättehän infon myös kaikille esitykseenne liittyville henkilöille.
Tarkistathan nettisivuiltamme tai saamastanne tilausvahvistuksesta esityksenne ohjelma-ajan ja paikan.

Ohjelma »


SISÄÄNPÄÄSY MESSUILLE

Esiintyjät pääsevät maksutta sisään messuille erillisellä esiintyjälipulla. Näytteilleasettajat eivät tarvitse erillistä esiintyjälippua sisäänpääsyyn, näytteilleasettajakortti riittää. Näytteillesaettajakortit saatte tulostettua Extranet-palvelusta saamillanne tunnuksilla.

Olemme uudistaneet esiintyjälippujärjestelmäämme ja tästä eteenpäin lähetämme esiintyjä- ja pysäköintiliput sähköpostitse, jolloin esiintyjä voi tulostaa esiintyjälipun etukäteen eikä paikan päällä tarvitse enää noutaa kortteja tiskiltä. Vaatesäilytys on maksuton esiintyjille esiintyjälippua näyttämällä.

Tarvitsemme listan esiintyjien nimistä ja sähköpostiosoitteista pe 15.4.2022 mennessä. Listan voi lähettää osoitteeseen johanna.hannelius@tampereenmessut.fi. Lähetämme esiintyjäliput sähköpostitse messuviikolla.


PYSÄKÖINTI JA SAAPUMISOHJEET

Pysäköinti on esiintyjille maksuton erillisellä pysäköintilipulla, jonka lähetämme esiintyjälipun yhteydessä (ei nimetty erillistä pysäköintialuetta). Pysäköintilippu näytetään pysäköinninvalvojille messualueelta poistuttaessa (auton ollessa pysäköitynä sen ei tarvitse olla kiinnitettynä tuulilasiin). Sama lippu on käytössä kaikkina messupäivinä.

HUOM! Pysäköintipaikkoja Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksella on rajoitettu määrä.
Suosittelemme käyttämään julkista liikennettä.

Saapumisohjeet »


OHJELMA-ALUEET JA TEKNIIKKA

Alla on tietoa messujen ohjelmalavojen tekniikasta.

Terassilava, A-halli ja Kylälava, E-halli

 • ohjelmalava
 • katsomo
 • näyttö lavalla
 • esitystietokone lavalla
 • klikkeri dian vaihtamiseen.
 • äänentoisto ja tarvittavat mikrofonit (valittavissa langaton headset-mikki ja langaton kapulamikki)

Suosittelemme tuomaan esitysmateriaalinne ajoissa ohjelmalavalle muistitikulla. Emme suosittele toistamaan esitystä suoraan nettiyhteyden yli (esim. pilvipalvelusta). Molemmilla lavoilla on ohjelma-avustaja sekä AV-teknikko, jotka auttavat teknisissä asioissa.

 • Esityksen kuvasuhde tulisi olla mieluiten 16:9 (laajakuva)
 • Ethän käytä fonttikokoa, joka on alle 20. Näin voimme varmistaa, että esityksesi on luettavissa takariviltä asti
 • Kaikki yleisimmät formaatit ovat tuettuja (Powerpoint, PDF etc).
 • Full HD 16:9 videoformaatti, kaikki yleisimmät formaatit (mieluiten.mp4 H264).
  • Jos esityksesi sisältää videoita, lähetäthän materiaalin varmuuden vuoksi etukäteen, jotta varmistamme niiden toimivuuden laitteillamme. Etukäteen lähetettävä materiaali tulee lähettää ti 19.4.2022 mennessä osoitteeseen johanna.hannelius@tampereenmessut.fi.
 • Tampereen Messut Oy vastaa ohjelmassa soitetun musiikin Teosto-maksuista.

Toivomme esiintyjän tulevan esiintymisalueen läheisyyteen 10 minuuttia ennen oman esityksen alkua.

Kaikkina messupäivinä ohjelmalavoilla on juontaja. Mikäli haluatte, että juontaja haastattelee teitä esityksen aikana, lähettäkää valmiit kysymykset ti 19.4.2022 mennessä (johanna.hannelius@tampereenmessut.fi). Juontaja kutsuu esiintyjän lavalle ja esittää halutessanne muutaman kysymyksen.

Mikäli lähetät esitykset ennakkoon, lähetä tiedosto tiistai 19.4.2022 mennessä osoitteeseen johanna.hannelius@tampereenmessut.fi


TAPAHTUMAN VIESTINTÄ

Mikäli toivot tilaisuudellesi mediajulkisuutta ja/tai esityksesi saa julkaista PDF-muodossa netissä tapahtuman mediasivuilla, lähettäkää esityksenne sähköpostitse Tampereen Messujen viestintään viimeistään perjantaina 15.4.2022 osoitteeseen viestinta@tampereenmessut.fi. Meille toimitetut esitykset julkaistaan materiaalipankissa tapahtuman omaan kansioon.

Jaamme kiinnostavia uutisia ja ohjelmasisältöjä Tampereen Messujen omalla Twitter-tilillä @TampereenMessut ja Instagramissa @virittaydyvapaalle ja @tampereenmessut. Seuraathan meitä!
Jaathan myös itse tietoa ja liität meidät mukaan julkaisuun, saamme siitä ilmoituksen ja voimme jakaa päivitystä eteenpäin.

Viestintäasioissa voit olla yhteydessä:

viestinnän asiantuntija Sirkka Laine, sirkka.laine@tampereenmessut.fi.

Materiaalipankki »


Mikäli tarvitset lisätietoa esitykseen, tekniikkaan tai tiloihin liittyen, ota yhteyttä:

TAMPEREEN MESSUT OY

Johanna Hannelius
ohjelmatuottaja
p. 0400 399 577
johanna.hannelius@tampereenmessut.fi