Luettelohuijarit

VAROITUS: Näytteilleasettajiamme on lähestytty huijauskirjeillä

Internetissä toimii useita ulkomaisia maksullisten hakemistojen ylläpitäjiä, joista mm. Expo-Guide, Fair Guide, International Fairs Dictionary ja Fair Expo lähettävät postitse tai sähköpostitse messujärjestäjien asiakkaille harhaanjohtavia sopimuksia. Yrityksen tiedot on poikkeuksetta poimittu sivuillamme julkisina olevista tiedoista.

Maksullinen palvelu

Kirje tai lomake esitetään tietopyynnöksi, jossa pyydetään tarkistamaan ja päivittämään tiedot hakemistoa varten. Viesteistä saa helposti käsityksen, että tietojen päivitys olisi maksutonta. Pienikokoisella tekstillä olevista sopimusehdoista kuitenkin selviää kyseessä on maksullinen palvelu.

Miten huijauksen tunnistaa

Huijauskirje on yleensä englanninkielinen, tietopyynnöksi esitetty lomake tai maksumuistutus.

Huijauskirjeissä annetaan ymmärtää, että lähettäjä toimii yhteistyössä Tampereen Messujen tai jonkin tietyn messutapahtuman kanssa. Yleensä messujärjestäjän ja -tapahtuman tiedot onkin valmiiksi täytetty lomakkeelle. Tampereen Messut Oy ei kuitenkaan tee minkäänlaista yhteistyötä näiden luettelohuijareiden kanssa.

Järjestämiemme tapahtumien luettelotietoja julkaisevat mediayhteistyökumppanit ovat poikkeuksetta kotimaisia ja niiden tiedot löytyvät Extranet-palvelustamme tai tapahtuman omilta sivuilta. Jos siis ette löydä kanavistamme tietoa teitä lähestyneestä luettelotoimijasta, voi kyseessä olla huijausyritys.

Mikäli yrityksenne saa kuvatun kaltaisen kirjeen, tai kirjeen lähettäjä on esimerkiksi Expo-Guide, Fair Guide, International Fairs Dictionary tai Fair Expo, neuvomme heittämään kirjeen pois.

Tampereen Messut Oy ei myöskään luovuta kävijärekistereitä kolmansille osapuolille ja sellaisten rekistereiden tarjoaminen on poikkeuksetta huijausyritys.

Asiakaspalvelu auttaa

Mikäli ette ole varma siitä onko saamanne kirje huijaus vai ei, asiaa voi tiedustella asiakaspalvelustamme. Meille kannattaa myös ilmoittaa, jos olette tällaisen kirjeen saaneet.

Asiakaspalvelu
+358 (0) 207 701 222
asiakaspalvelu@tampereenmessut.fi

Puhelun hinta yritysnumeroon lanka- ja matkapuhelinliittymistä 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt / min (alv. 24 %)

Esimerkkejä huijauskirjeistä: